Een tuinontwerp door PVS Hoveniers voor het allermooiste resultaat

Ons doel een mooie tuin ontwerpen die aan al uw wensen voldoet zodat u heerlijk kunt genieten van het buitenleven.

Laat uw tuin nu ontwerpen door onze tuinarchitect 

Wij maken een tuinontwerp aan de hand van uw tuinwensen zodat u altijd tevreden bent over het eindresultaat.

de eerste stap voor HET MAKEN VAN een mooie tuiN IS EEN passend tuinontwerp

tuinontwerp

Het tuinontwerp is de eerste stap voor een mooie tuin

PVS Hoveniers uit ‘s-Hertogenbosch ( Den Bosch ) ontwerpt en realiseert sfeervolle tuinen voor ieder budget. Paul van Stippent komt geheel vrijblijvend langs om samen met u een eerste stap te zetten richting een mooi en passend tuinontwerp. Samen met u bedenkt hij een mooi ontwerp voor uw tuin passend bij uw huis en woonwensen. De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van uw woning: het moet er eigenlijk net zo prettig zijn als in huis. Centraal bij het maken van een ontwerp voor uw tuin staan uw wensen én natuurlijk de mogelijkheden en beperkingen van uw tuin. Zelf alvast een ontwerp maken voor uw tuin? Daarvoor hebben wij een gratis tool voor u. Klik hier om naar de gratis ontwerptool van ons te gaan en start met ontwerpen van uw tuin!

Samen maken we een mooi tuinontwerp geheel naar uw wensen.

PVS Hoveniers uit ‘s-Hertogenbosch ( Den Bosch ) ontwerpt en realiseert sfeervolle tuinen voor ieder budget. Paul van Stippent komt geheel vrijblijvend langs om samen met u een eerste stap te zetten richting een mooi en passend tuinontwerp. Samen met u bedenkt hij een mooi ontwerp voor uw tuin passend bij uw huis en woonwensen. De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van uw woning: het moet er eigenlijk net zo prettig zijn als in huis. Centraal bij het maken van een ontwerp voor uw tuin staan uw wensen én natuurlijk de mogelijkheden en beperkingen van uw tuin.Een mooi ontworpen tuin is een plek om tot uzelf te komen, met vrienden te eten en te drinken op het terras, en een plek om te genieten van de eerste lentezon of een late nazomeravond. Meer dan ooit is een tuin iets heel persoonlijks: maatwerk dus. En het tuinontwerp gaat niet alleen om het gazon, het terras en de planten, maar ook om de keuze van veel of weinig onderhoud.

Bloeiende planten in elk seizoen maar ook tuinmeubilair, verlichting en het verwerken van uw specifieke wensen, zoals een vuurhaard, loungehoek of buitenkeuken. PVS Hoveniers denkt met u mee en zorgt ervoor dat al uw wensen terug komen in het tuinontwerp.Een tuin moet bij u en uw woning passen. U moet zich er meteen thuis voelen. Daarom begint het ontwerpen van een tuin met een gesprek met u. Tijdens dit gesprek stelt PVS Hoveniers veel vragen en luistert naar uw wensen. Ook wordt de situatie ter plekke bekeken, want natuurlijk moet het tuinontwerp ook passen in de omgeving. Aan de hand van uw wensen en opmerkingen wordt het voorlopig tuinontwerp uitgewerkt tot het definitief tuinontwerp. Nadat u de goedkeuring hebt gegeven aan het tuinontwerp maken we een offerte. Nadat u de officiële goedkeuring van de offerte heeft gegeven maken we een tijdsplanning. PVS Hoveniers gaat dan volgens de gezamelijk afgesproken planning aan de slag om uw droomtuin te realiseren.

Tuinontwerp door PVS Hoveniers
Tuinontwerp door PVS Hoveniers
Tuinontwerp met een veranda
Tuinontwerp met een houten veranda

Landelijke tuin

Bij een landelijke tuin is het belangrijk dat de overgang van de tuin naar het omringende landschap harmonieus is. Dat is de basis voor de stijl van de tuin en de toegepaste beplanting. Heel belangrijk in de landelijke tuin zijn de zichtlijnen, waardoor u kunt genieten van de tuin, terwijl u tegelijkertijd volop geniet van de omgeving.

Familie tuin

Een familietuin is geschikt voor het hele gezin. Een plek waar iedereen zich meteen thuis voelt. Met ruimte om te spelen voor de kinderen, denk aan een ingegraafde trampoline of een mooi speeltoestel, en een gezellige plek om met familie en vrienden samen te zijn. Een ruim terras met eventueel een mooie luxe aluminium of houten veranda, een gazon voor de kinderen om op te spelen, een mooie strakke border met een scala aan planten.

Mediterrane tuin

De mediterrane tuin is erg in opkomst. Dankzij verre vliegvakanties naar zonnige oorden willen steeds meer mensen deze sfeer ook in hun eigen tuin. In de mediterrane tuin vindt u dan ook zachte, warmte pasteltinten, olijfbomen, palmen en vijgenbomen. Wij hebben geschikte sierbestrating in ons assortiment die hierbij perfect aansluit. Natuurlijk hebben we in Nederland niet zoveel zonuren als bijvoorbeeld in Zuid-Spanje, maar met de juiste beplanting, materialen en kleuren krijgt u ook hier dat bijzondere, warme gevoel.

Moderne tuin

Een strakke moderne tuin kan heel mooi zijn. Een strakke tuin is gemakkelijk in onderhoud, ziet er fantastisch strak uit en heeft natuurlijk een moderne uitstraling. Prachtig dus als jij zelf niet echt dol bent op tuinieren of als je gewoon houdt van strakke lijnen. Prachtige terrassen, strakke zithoekjes, fleurige beplanting of een moderne vijver: de mogelijkheden om een strakke tuin aan te leggen zijn eindeloos.

Stadstuin

Ook mensen met een kleine tuin zijn bij PVS Hoveniers aan het juiste adres. Het ontwerpen van kleine stadstuinen doen we met veel plezier. We houden rekening met de oppervlakte, maar zorgen ervoor dat u zich helemaal thuis voelt. Door het gebruik van verschillende materialen en de juiste planten creëren we een prettige sfeer en een tuin die het hele jaar door stevig blijft staan.

Blikvangers in uw tuin

Een tuin is pas compleet als er één of meerdere blikvangers aanwezig zijn. Zij trekken uw aandacht. Beelden of waterornamenten worden vaak als blikvanger gebruikt. De moderne tuin geeft hier invulling aan door middel van een gecentreerd terras, een mooie vijver of een bijzondere boom zoals een Olijfboom.

Een tuin ontwerpen in bepaalde tuinstijlen

Uw tuin hoort te zorgen voor een plek waarin u zich goed thuisvoelt. Toch kunnen tuinen nog wel eens het tegenovergestelde gevoel veroorzaken. U bevindt zich in een tuin en u krijgt een onrustig gevoel. Dit kan een bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een te drukken onrustige tuin of slecht onderhoud. waardoor alles overwoekerd is geraakt.

Wanneer een tuin is aangelegd zonder dat deze één geheel vormt met uw woning, kan ook deze zorgen voor een onrustig gevoel. Het kiezen voor een duidelijk tuinstijl voorkomt deze onrustige gevoel. Daarom is een tuinstijl die rekening houd met de woning, omgeving en eigenaar een goede plek om te vertoeven. Pas wanneer wij het gevoel hebben dat dit is bereikt, en u tevreden bent, is ons tuinontwerp compleet!

Ook maken goed ontworpen tuinen maken gebruik van de lichtomstandigheden. Het verschil tussen zonlicht en schaduw kan in een tuin allerlei mooie effecten opleveren. Bij teveel zonlicht kan een dakplantaan uitkomst bieden. Of wat te denken van een mooie veranda van aluminium of van hout. Dit alles kunnen wij voor u verwezenlijken.

Tuinontwerp met sierbestrating
Tuinontwerp met een houten vlonder
Tuinontwerp met een aluminium veranda
Tuinontwerp met bloembakken

PVS Hoveniers is hét hoveniersbedrijf in EN RONDOM Den Bosch voor EEN PROFESSIONEEL tuinontwerp GEHEEL NAAR UW WENSEN ONTWORPEN

Een goed ontworpen en aangelegde tuin staat garant voor jarenlang tuinplezier met optimale onderhoudsvriendelijkheid. Dat is dan ook de uitgangspositie van PVS Hoveniers: een tuin dient als plek om te ontspannen, niet om zorgen te kweken.

Ook de kleinere voor en achtertuin doen wij graag voor u ontwerpen en aanleggen en ook het onderhoud kunt u uit handen geven aan ons als u dit niet zelf meer kunt. Wij helpen u graag en staan altijd voor u klaar.