tuinonDERHOUD door PVS Hoveniers voor EEN BLIJVEND MOOIE TUIN

Goed onderhoud van uw tuin zorgt voor een mooie tuin,

Geef uw tuin groot voor en najaars tuinonderhoud

U kunt het tuinonderhoud ook volledig uit handen geven, zodat u er geen omkijken meer naar heeft.

Tuinonderhoud voor zowel particulieren als bedrijven

tuinonderhoud

tuinonderhoud voor een mooie tuin

Niet alleen het tuinontwerp en de tuinaanleg van uw tuin is belangrijk wanneer u er het hele jaar door van wilt genieten. Ook het tuinonderhoud is van groot belang. Wanneer u uw tuin een vakkundige voor- en najaarsbeurt laat geven bent u al een heel eind op weg, want daarmee legt u de basis voor een mooie en gezonde tuin. Maar heeft u zelf helemaal geen tijd en/of zin om uw tuin te onderhouden? Dan kunt u het tuinonderhoud ook volledig uit handen geven, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Wij komen dan op vooraf afgesproken dag en tijd.

Op het gebied van tuinonderhoud kunnen wij het volgende voor u doen

 • Snoeien van uw beplanting en meteen afvoeren van het snoeiafval
 • Bemesting aan uw tuinplanten
 • Onkruid verwijderen en bestrijden tussen de bestrating
 • Onkruid verwijderen en bestrijden tussen de beplanting
 • Boomverzorging
 • Bomen rooien
 • Boomstronken verwijderen
 • Tuinonderhoud specifiek voor het aankomende seizoen, bijv. winterklaar maken
 • Vervangen van tuinplanten
 • Gazonrenovatie en gazonverzorging
 • Verwijderen van groene aanslag van bestrating
 • Schoffelen
 • Grasmaaien
haag snoeien
tuinonderhoud schoffelen

Tuinonderhoud op maat

Wij zijn als hoveniersbedrijf gevestigd in Den Bosch en wij leveren maatwerk voor u. Dat betekent dat uw wensen voorop staan. Je kunt er dan ook voor kiezen om het tuinonderhoud te laten plegen op afroep, zodat je zelf bepaalt wanneer het onderhoud uitgevoerd moet worden. Maar je kunt ook vaste afspraken maken zoals bijvoorbeeld snoeien in April en September. Bij PVS Hoveniers kunt u terecht voor regelmatig klein onderhoud en/of groot onderhoud. Handig en gemakkelijk wanneer u zelf geen tijd of geen zin heeft. Onze hoveniers hebben alle benodigde kennis en ervaring in huis om uw tuin het hele jaar door verzorgd te houden. We komen graag bij u langs om te bekijken welke frequentie van tuinonderhoud het beste bij uw tuin en uw wensen past. We spreken graag samen met u af of we iedere week, iedere maand, elk kwartaal of ieder half jaar uw tuin komen onderhouden. Dankzij onze tuinonderhoudsservice bent u het hele jaar door verzekerd van een tuin in topconditie.

Incidenteel of periodiek tuinonderhoud

Na een drukke werkdag of volle werkweek hebt u mogelijk weinig energie meer of geen zin meer om ook nog hard aan het werk te gaan in de tuin. Toch is dit noodzakelijk om ontspannen in de tuin te kunnen gaan zitten en daar heerlijk te relaxen. Eventjes wat kleine takjes wegsnoeien of onkruid plukken is misschien nog niet zo’n probleem. De coniferen-, beuken-, taxus- of buxushaag wordt al een ander verhaal. PVS Hoveniers en zijn ervaren hoveniers doen dit graag voor u. Goed tuinonderhoud heeft direct invloed op het beeld van uw tuin.

Naast het uitvoeren van incidenteel tuinonderhoud in uw tuin kunt u ons ook benaderen voor een vrijblijvend advies over het periodieke tuinonderhoud. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden in uw tuin te bekijken en te bespreken. Door het tuinonderhoud periodiek uit te laten voeren staat uw tuin er het hele jaar door verzorgd bij. Wij kunnen u voor periodiek tuinonderhoud een interessant tuinonderhoudscontract aanbieden. Bel of mail gerust voor meer informatie.

Tuinonderhoud
Tuinonderhoud
Tuinonderhoud gras maaien
Tuinonderhoud

Bomen rooien

Bomen rooien in een kleine achtertuin of dicht tegen de woning aan zorgen vaak voor een uitdaging. De boom zomaar omzagen en laten vallen in de tuin is dan geen optie. In dat geval komen er klim- en afvangtechnieken bij kijken. Dit is voor PVS Hoveniers geen enkel probleem. PVS Hoveniers heeft ruime ervaring op dit gebied. Bomen worden op een veilige en verantwoorde manier voor u gerooid.

Het afvalhout verwerken of laten afvoeren

De gerooide boom zorgt voor de nodige afval. Dit kan echter zo verwerkt worden dat het grotendeels weer bruikbaar is voor u. U heeft verschillende opties met wat er met het hout gedaan dient te worden:

 • Takken kunnen worden versnipperd
 • Stam en dikke zijtakken zijn bruikbaar als haardhout voor uw tuinkachel of open haard
 • Al het afval kan door PVS Hoveniers worden afgevoerd.

U kunt zelf bepalen wat er met het gerooide hout gedaan moet worden. Door het af te laten voeren bent u direct overal van af. Het kan ook door onze medewerkers klein gemaakt worden, zodat u het verder kunt verwerken tot haardhout.

Bomen rooien

Boom rooien inclusief de boomstronk

Naast het rooien van de boom kan ook de boomstronk direct verwijderd worden. Met een minikraantje of bij grote stronken met een speciale stobbenfrees wordt de boomstronk dan volledig en meteen verwijderd uit uw tuin.

Bomen rooien zonder vergunning

Nee, een boom mag niet zonder vergunning worden gerooid. Vraag bij uw gemeente wat de plaatselijke verordening hierin is. Mocht de boom zijn afgestorven, dan mag dit wel zonder een vergunning worden gedaan.

Tuinonderhoud voor zakelijke klanten

Een goede eerste indruk kunt u maar één keer maken. De bedrijfstuin is één van de zaken waarmee een goede eerste indruk gemaakt kan worden. Nieuwe klanten die een bezoek brengen aan uw bedrijf zien graag dat het bedrijf goed georganiseerd en net onderhouden is. De bedrijfstuin maakt hier onderdeel van uit. Tuinonderhoud is dus noodzakelijk om een goede indruk te maken op potentiële klanten.

Wanneer het periodiek tuinonderhoud door PVS Hoveniers wordt uitgevoerd dan hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. De hagen zijn netjes gesnoeid en het onkruid en zwerfafval zijn nergens meer te bekennen. Doordat wij het tuinonderhoud periodiek komen uitvoeren heeft u hier geen omkijken meer naar.