ERFAFSCHEIDINGEN VAN PVS Hoveniers

Kies voor een tuinafscheidingen van hout voor minimaal onderhout of ga voor een natuurlijke erfafscheiding zoals een haag.

Houten ErfAFSCHEIDINg

Kies voor een tuinafscheidingen van hout voor minimaal onderhout of ga voor een natuurlijke erfafscheiding zoals een haag.

PVS HOVENIERS IS HET HOVENIERSBEDRIJF VOOR ERFAFSCHEIDINGEN VAN HOUT, HOUT-BETON, GAASHEKWERK, COMPOSIET OF HAGEN IN UW TUIN

houten erfafscheiding

Een ERFafscheiding zorgt voor privacy

Privacy in de achtertuin is dan ook belangrijk om u veilig en geborgen te voelen. Om die privacy te creëren zijn er verschillende mogelijkheden. Een mooie groene haag is een mooie oplossing. Het nadeel van een haag is dat hij enige tijd moet groeien om de juiste hoogte te bereiken en regelmatig tuinonderhoud nodig heeft door middel van snoeien en bemesten. Een houten schutting of een hout-beton schutting heeft weer heel weinig onderhoud nodig en is meteen leverbaar op de hoogte die u wenst. Of heeft u een voorkeur voor een tuinafscheiding van composiet materiaal. Geen probleem u vraagt wij leveren en plaatsen de afscheiding voor u.

Vurenhouten schutting

Vurenhout

Douglas houten schutting

douglashout

hardhouten schutting

hardhout

Geimpregneerd

Houten ERFafscheiding en een poort

Onze houten tuinafscheidingen hebben wij geselecteerd op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. Onze schuttingen worden gemaakt van kwaliteitshout en geschroefd met roestvrijstalen schroeven. De tuin is het verlengstuk van uw huis. Een schutting biedt een eenvoudige en mooie oplossing voor privacy. PVS Hoveniers kan de schutting precies voor u inmeten, de gewenste breedte en hoogte zijn naar uw wensen aan te passen. Een houten schutting kan los worden geleverd of door ons vakkundig worden geplaatst. U kunt kiezen uit een houten tuinafscheiding met verticale planken of met horizontale planken. Natuurlijk kunnen wij ook voor een poort zorgen. Een poort verleent toegang tot de tuin en zorgt voor veiligheid, waarbij het belangrijkste is dat hij goed functioneert. Poorten plaatsen we meestal voorzien van dag en nachtslot met cilinder. In de poort zit een stalen frame voor hoognodige stevigheid.

Houten tuinafscheiding en een poort
Hout-beton schutting

Hout-beton schutting

Een hout-beton schutting van als tuinafscheiding is zeer geschikt. Het heeft met een prachtige robuuste uitstraling. Daarnaast garandeert een schutting van hout-beton ook uw privacy, omdat deze zichtdicht is. De hout-beton schutting is een duurzame schutting door de combinatie van beton met een houten tuinscherm daar bovenop. Door de betonpalen en betonnen onderplaten komt het hout niet direct in aanraking met de grond. Hierdoor kan het vocht er niet direct intrekken en gaat deze tuinafscheiding langer mee. Hout dat lang vochtig blijft krijgt vroeg of laat last van houtrot. Dat geldt ook voor hardhouten palen van een houten schutting.

Onderplaat met motieven

Wij bieden ook een hout-beton schutting onderplaat met diverse motieven aan zoals rotsmotief, houtmotief of leisteenmotief. Deze betonnen onderplaat is een stuk hoger dan bij een standaard hout beton schutting. Voor deze optie heeft u dan ook een lager tuinscherm nodig. Verder kunt u bij de betonpalen kiezen uit de kleuren grijs of antracietgrijs. Betonpalen met een diamantkop of halfronde kop.

Afdeklat bovenop voor de hout-beton schutting

Om uw hout-beton schutting helemaal af te maken kunt u de houten tuinschermen voorzien van een afdeklat aan de bovenkant. Naast het feit dat dit zorgt voor een mooie afwerking, biedt het ook als voordeel dat het water niet op het hout blijft staan waardoor het water er niet in trekt.

houten schutting

Gaashekwerken als ERFafscheiding

Metalen gaashekwerken hebben de naam niet al te mooi te zijn in tegenstelling tot houten schuttingen. Toch klopt dit niet helemaal. Metalen hekwerken hebben een tijdloos en modern karakter en zijn daarbij erg onderhoudsvriendelijk. Door hun robuuste uitstraling en verschillende uitvoeringen, past het in elke tuin. Is een metalengaashekwerk iets te strak, kaal en doorzichtig voor u. Bekleed het met klimplanten! Zo creëer je een tuinafscheiding dat bescherming biedt tegen inkijk en gelijk voor veel groen zorgt.

Duurzaam waardoor lange levensduur

Metalen schutting en gaashekwerken zullen op een gegeven moment gaan roesten, wanneer zij niet goed worden voorbehandeld. Om lang plezier van je hekwerk te kunnen hebben, wordt dit materiaal door middel van voorbehandelingen verduurzaamd. Dit beschermt het materiaal tegen snelle veroudering door weersinvloeden. Behandelingen zijn het staal wordt thermisch verzinkt en voorzien van kunststof coating, kerndraad wordt gegalvaniseerd. In het geval van gaas is dit vaak harmonicagaas welke in diverse hoogtes verkrijgbaar is tot wel 3.00m hoog.

Composiet tuinafscheiding

Composiet kun je zien als materiaal dat tussen (hard)hout en kunststof zit. Een composiet tuinscherm heeft als grootste voordeel dat je deze behalve schoonmaken niet elk jaar opnieuw in de olie of lak dient te zetten. Oftewel, kies je voor een composiet tuinscherm, dan kies je in ieder geval voor gemak. De composiet tuinschermen zijn leverbaar in verschillende kleuren en afmetingen.

Voordelen van een composiet ERFafscheiding

Het grote voordeel van een composiet tuinafscheiding ten opzichte van een houten tuinafscheiding is het gemak. Een composiet tuinafscheiding heeft geen jaarlijkse olie/lak laag nodig. Schoonmaken van het tuinscherm is het enige wat nodig is nadat de composiet tuinschermen zijn geplaatst. Mos en schimmels hebben daarom ook geen kans op een composiet tuinafscheiding.

Groene ERFafscheiding

In je tuin wil je genieten en waar je ongestoord van de zon zonder dat de buren je bij elke stap die je zet in de gaten houden. Je kunt natuurlijk voor een houten tuinafscheiding kiezen, maar er zijn ook veel mogelijkheden als je kiest voor een groene erfafscheiding. Het voorkomt namelijk niet alleen dat de buren je op elk moment van de dag kunnen bespieden, maar het kan je tuin ook omtoveren tot een mooi groen rustgevend geheel, waar je met veel plezier je vrije uurtjes door kunt brengen. Geschikte planten voor een mooie groene tuinafscheiding zijn bijvoorbeeld laurierhaag, hulst, beukenhaag, taxushaag, buxushaag, coniferenhaag of ligusterhaag. Wij verzorgen voor jouw de complete aanleg en indien gewenst het onderhoud hiervan door 2 maal jaarlijks te snoeien.

Composiet tuinafscheiding