LAAT UW TUIN AANLEGGEN DOOR PVS HOVENIERS VOOR EEN MOOIE TUIN

Ons doel een mooie tuin aanleggen die aan al uw wensen voldoet zodat u heerlijk kunt genieten van het buitenleven.

PVS HOVENIERS VOOR TUINAANLEG VAN ALLE SOORTEN TUINEN

Wij maken een tuinontwerp aan de hand van uw tuinwensen zodat u altijd tevreden bent over het eindresultaat.

VAN TUINONTWERP NAAR tuinAANLEG DOOR ONZE HOVENIERS

Tuinaanleg door PVS Hoveniers

Tuinaanleg van A tot Z in de regio ‘s-Hertogenbosch ( Den Bosch ).

PVS Hoveniers uit ‘s-Hertogenbosch ( Den Bosch ) is al ruim 15 jaar ervaren in tuinaanleg, in alle soorten en maten. We bieden tal van mogelijkheden: van het ontwerp en de aanleg van een compleet nieuwe tuin, tot het renoveren en aanpassen van uw bestaande tuin. Uiteraard gaan we altijd uit van uw wensen, en werken we samen aan het realiseren van de tuin waar u naar verlangt. Heeft u een eigen tuinontwerp in uw bezit of heeft u dit samen met PVS Hoveniers gemaakt? Dan is het tijd om dit tuinontwerp tot uitvoering te brengen en over te gaan tot de tuinaanleg. PVS Hoveniers uit Den Bosch kan de werkzaamheden in uw tuin uiteraard voor u tot een goede afloop brengen. Van beplanting tot sierbestrating tot houten of aluminium overkappingen. Niets is ons te gek. Wij gaan alleen voor 100% tevredenheidsgarantie!

Onderhoudsarme tuin

Bent u erg druk in het dagelijks leven of heeft u gewoonweg geen groene vingers, maar wilt u toch genieten van uw eigen tuin? Kies dan voor een onderhoudsarme of onderhoudsvriendelijke tuin. Met uw wens in ons achterhoofd beginnen we met het bedenken van een uniek concept voor uw tuin, dat compleet aansluit bij uw stijl en behoefte. Ook al wilt u niet te veel onderhoud aan uw tuin plegen, toch is groen in dat geval heel goed mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van bloempotten en plantenbakken. En wat dacht u van kunstgras? Tegenwoordig zijn er vele soorten die vrijwel niet te onderscheiden zijn van echt.

Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet

Onderhoudsvrije tuinen bestaan niet. Iedere tuin heeft onderhoud nodig zelfs al zou je de hele tuin laten betegelen. Maar onderhoudsarme tuinen bestaan wel en die kan PVS Hoveniers uit Den Bosch wij voor je aanleggen. We kunnen de tuin onderhoudsarm maken door te kiezen voor onderhoudsarme materialen en planten.

Een onderhoudsarm gazon

Een mooi groen gazon vraagt veel tijd. Denk aan bemesten, verticuteren en gras maaien. Een oplossing voor een blijvend groen gazon, waarbij je dit allemaal niet hebt is het plaatsen van kunstgras in de tuin. Tegenwoordig is kunstgras niet meer te onderscheiden van echt gras.

tuinaanleg
Tuinaanleg
Tuinaanleg
Tuinaanleg

Aanleggen van een tuin volgens een systematische werkwijze

Elke tuin die wij ontwerpen is uniek. Het plan voor uw tuin wordt door ons zorgvuldig uitgedacht, uiteraard altijd in lijn met uw wensen en voorstellen. Onze ontwerpen zijn hierdoor goed doordacht en worden alleen gerealiseerd wanneer u er voor de volle 100% achter staat. Door goede voorbereidingen te treffen komt u later niet voor onvoorziene zaken en verrassingen te staan. Ook kunnen we op deze manier efficiënt te werk gaan. En zo betaalt u bij ons nooit te veel!

Tuinaanleg
Tuinaanleg
Tuinaanleg

Wat kAN PVS HOVENIERS voor u betekenen op het gebied van tuinaanleg

 • Graszoden plaatsen
 • Geheel nieuw ontwerp realiseren
 • Planten van bomen en planten
 • Tuinafscheiding plaatsen, zoals hagen en schuttingen
 • Vijverbakken plaatsen
 • Bloembakken plaatsen
 • Serre en overkappingen realiseren
 • Sierbestrating

Aanleggen van (sier) bestrating

Onze professionele stratemakers zijn ervaren in alle soorten bestratingen, van betontegels tot betonklinkers tot keramische tegels, waaltjes tot gebakken klinkers. Of denk ook eens aan natuurstenen tegels zoals graniet of Chinees hardsteen of leistenen ( flagstones ). Keuze genoeg tegenwoordig. Elke soort bestrating heeft zijn voor en nadelen. Ook mogelijk is herbestrating van bestaand straatwerk. U heeft liever halfverharding of split in plaats van stenen of klinkers? Geen probleem de keuze is enorm zoals grind, split, steenslag en houtsnippers.

Aanleggen van tuinverlichting

Ook in het donker genieten van de tuin? Wij verzorgen de aanleg van tuinverlichting. Voor het aanleggen van de elektriciteit buiten gebruiken wij (spat)waterdicht materiaal. De elektra in de tuin moet namelijk weer-en waterbestendig zijn. Tuinverlichting is verkrijgbaar in vele soorten en vormen, zowel brandend op 230 volt als op 12 volt. Voor laatstgenoemde heb je een transformator nodig die de gewone 230 volts spanning terugbrengt naar 12 volt. Wij zorgen dat de elektriciteit goed word aangesloten zodat je vanuit huis, de garage of vanaf de veranda de verlichting kunt bedienen.

Aanleggen van de erfafscheiding

Wij verzorgen jouw erfafscheiding in jouw tuin van A tot Z. Of je nu kiest voor een aluminium of houten schutting van grenen, vuren, douglas of hardhout. Of je wilt gaas of een sierhekwerk. De mogelijkheden voor een erfscheiding zijn zeer divers. In combinatie met een pergola wordt dit een mooi geheel.

Tuincentrum PVS Hoveniers

Tuincentrum van PVS Hoveniers in Den Bosch met diverse planten

Aanleggen groene erfafscheiding

U kunt ook kiezen voor een mooie groene erfafscheiding. Geschikte planten hiervoor zijn bijvoorbeeld laurierhaag, hulst, beukenhaag, taxushaag, buxushaag, coniferenhaag of ligusterhaag. Wij verzorgen voor jouw de complete aanleg en indien gewenst het onderhoud hiervan door 2 maal jaarlijks te snoeien.

Aanleggen van verhoogde bloemborders / bakken van beton

Wij zijn specialist in het aanleggen van verhoogde bloemborders / bakken van beton. De borderrand wordt gelijmd waardoor stabiliteit gegarandeerd is. Bij het plaatsen van een verhoogde borderrand van betonnen bielzen wordt gezorgd voor een stevige ondergrond. Hierdoor wordt voorkomen dat de betonnen borderrand achteraf verschuift of dat er andere problemen ontstaan. Deze betonnen borders zijn een schitterende optie om je tuin sfeervol in te richten. Een border biedt veel mogelijkheden in jouw tuin voor het plaatsen van tal van bloemen, planten, struiken, heesters of bomen. Bij de beplanting houden wij altijd rekening met de ligging van de tuin zodat bijvoorbeeld schaduwplanten niet in de volle zon staan.

beplanting
voortuin
aanleggen vijver
aluminium veranda

Aanleggen van beplanting

PVS Hovenier kan voor een vakkundig beplantingsplan zorgen zodat u het gehele jaar door kunt genieten van een mooie tuin. Op het moment dat het beplantingsplan is opgesteld verzorgen wij de levering en de aanleg van jouw beplanting. Wij kunnen alle soorten beplanting plaatsen in jouw tuin zoals bomen, struiken, hagen, heesters, klimplanten, leiplant en leibomen, bloemen, eenjarigen en waterplanten voor uw vijver. PVS Hoveniers zorgt ervoor dat jouw planten op de juiste plek worden geplaatst. Desgewenst kunnen wij ook het onderhoud verzorgen zoals 2 maal per jaar die planten snoeien waarbij dit nodig is. U geniet dan steeds van een mooi verzorgde tuin.

Aanleggen van een gazon

Wij kunnen de complete aanleg van jouw gazon verzorgen met de allerbeste grasmatten of graszaden. Gras is een mooi en praktisch product. Het is ideaal voor spelende kinderen, en maakt, mits goed onderhouden, een mooie frisse indruk. Met graszoden (na het egaliseren en bemesten van de ondergrond kunnen wij graszoden plaatsen. Binnen no-time ligt je gazon dan klaar zodat je er meteen van kunt genieten. Geef je de voorkeur aan onderhoudsvrij gazon dan is kunstgras een ideale uitkomst. Tegenwoordig is de kwaliteit van kunstgras zodanig dat deze bijna niet meer van echt is te onderscheiden.

Aanleggen van een vijver

PVS Hoveniers legt regelmatig mooie vijvers aan. Wanneer u een vijver door ons laat aanleggen in de tuin, dan zal dit vrijwel altijd dé blikvanger vormen in de tuin. Is dit niet door de ligging, dan is het wel door de grote aantrekkingskracht die de vijver uitoefent op de bezoeker van uw tuin. Het zal u verbazen hoeveel mensen die op visite zijn direct naar uw vijver lopen om een kijkje te nemen wat er allemaal in de vijver te vinden is aan vissen. Vooral Kois’s hebben een enorme aantrekkingskracht vanwege hun prachtige kleuren.

Plaatsen van een tuinhuisje of ( aluminium ) overkapping

Wil je een tuinhuis of overkapping op maat of een combinatie van beiden dan is PVS Hoveniers het aangewezen hoveniersbedrijf om dit te verwezelijken. Het is best moeilijk om de juiste overkapping te kiezen die helemaal aansluit bij jouw wensen. Er zijn veel mogelijkheden waarbij je keuze hebt daar waar het gaat om het type houtbouwconstructie maar ook keuze in het type houtsoort. Zo kan de houtbouw gebouwd worden met larikshout, douglashout, eikenhout, geimpregneerd hout of vurenhout. Wij ontwerpen en bouwen een compact tuinhuisje, hobbyschuur, overkapping voor haardhout, exclusieve houten schuur, prieel of bijgebouw voor in jouw tuin. Alvast een aluminium veranda uitzoeken? Neem dan een kijkje bij ons dochterbedrijf www.degoedkoopsteveranda.nl waar u diverse modellen kunt bekijken.

Onze werkzaamheden

PVS Hoveniers biedt een zeer breed scala aan diensten tijdens het aanleggen van uw tuin. Dit kan de complete tuinaanleg zijn, maar ook losse onderdelen zoals:

 • Uitvoeren van grondwerkzaamheden
 • Aanplanten van tuinen
 • Vijveraanleg
 • Timmerwerk voor een pergola, tuinhuis of overkapping
 • Leggen van sierbestrating