Leistenen of flagstones

Natuurstenen terrasstenen

Door natuursteen leistenen of flagstones aan te schaffen kiest u voor iets uitzonderlijks. Natuursteen blinkt namelijk uit door zijn duurzaamheid en natuurlijke kleuren, het is dan ook echt een verrijking voor de tuin te noemen als het goed wordt gelegd. Een natuurstenen terras en /of tuinpad is prachtig. Het wordt uit de gebergtes van landen als China of Vietnam gehaald en verwerkt tot prachtige tegels of stenen die bij u in de tuin kunnen komen te liggen. Natuursteen heeft prachtige natuurlijke patronen en mooie natuurlijke kleuren die erg mooi staan bij uw bloemborders rond uw terras of bij de strakke haagjes en borders. Bekijk de foto’s (aanklikbaar) op deze pagina. U ziet hierop een door PVS Hoveniers compleet aangelegde tuin met natuurstenen terras en paden met daar naast mooie passende rotsstenen, (tropische) planten en vijver met waterval en een houten veranda.

De mooiste natuursteen terrastegels

Natuurstenen terrastegels zijn een heel mooi en duurzaam alternatief voor betonbestrating. Natuurstenen terrastegels hebben een geheel eigen unieke uitstraling. Iedere tegel is steeds weer net even anders wat inherent is aan het product. Uw tuin wordt dus volkomen uniek. Natuurstenen terrastegels zijn niet zomaar een trend. Met natuurstenen terrastegels haalt u een stukje natuur in uw tuin.  Als u uw terras een zuidelijke sfeer wilt geven zijn flagstones een goede keuze. Dit is een natuursteensoort dat op deze manier al gebruikt werd door de Romeinen en Grieken. Flagstones staan bekend om hun diversiteit van formaat en kleur. Ze zijn karakteristiek, sfeervol en hebben een klasse uitstraling.

Leistenen of flagstones
Leistenen of flagstones

Natuurstenen terrastegels

Natuurstenen zijn door hun steenstructuur een zeer mooi product met een unieke uitstraling. Natuurstenen terrastegels kunnen uit verschillende soorten gesteente geproduceerd worden. Omdat dit type tegel uit veel verschillende soorten gesteente gemaakt kan worden, is er voor iedere tuin wel een geschikte soort. Bekende soorten natuursteen die voor een terras vaak worden gebruikt zijn flagstones, granieten tegels, hardstenen tegels, leistenen tegels.

Kenmerken van natuursteen tegels

Natuurstenen terrastegels kunnen verschillend zijn bewerkt, elke bewerking heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Zoals de naam al zegt, natuursteen is een echt natuurproduct. De tegels worden uit grote stukken steen gehakt, gespleten of gezaagd. Deze vormen van bewerking zorgen ervoor dat geen tegel hetzelfde is, iedere tegel is uniek. Om deze reden zullen er altijd oneffenheden aanwezig zijn op de tegels en zal er altijd een dikteverschil in de tegels zitten.

Leistenen of flagstones

Onderhoud natuurstenen terrastegels

Het onderhoud van een natuurstenen terras is vrij eenvoudig. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met de keuze van het product, deze keuze dient afgestemd te worden met het verwachtingspatroon en het gebruik. In combinatie met gepast onderhoud zal u jarenlang plezier hebben van de mooie natuurstenen terrastegels. Wij adviseren altijd om de natuurstenen terrastegels op regelmatige basis te schrobben met een neutrale natuurlijke zeep. Aanslag en algen worden hierdoor voorkomen en de stoep zal hierdoor stroef en veilig blijven.

Wat zijn Leistenen ofwel flagstones

Een flagstone is een natuursteen plaat met een onregelmatig vorm, verkregen door het splijten van gelaagd gesteente. Flagstones zijn als het ware gebroken natuursteen tegels. De Flagstone tegels van natuursteen staan bekend om de variëteit aan kleur, de grilligheid van formaten en de uitstraling vol karakter, sfeer en klasse. Flagstones zijn de meest oorspronkelijke bestratingsvorm in natuursteen. Mits vakkundig gelegd, misschien ook nog steeds de allermooiste bestrating voor uw tuin.