fbpx

Clock IconTuincentrum:
Ma - Vrij: 09.00u - 17.00u
Za: 10.00u - 16.00u

house iconAdresgegevens:
Guldengaarde 3
5234 GG Den Bosch

PVS HOVENIERS IS HET HOVENIERSBEDRIJF UIT DEN BOSCH VOOR HET BESTRATEN MET BETONTEGELS EN / OF KLINKERS VAN UW TUIN.

Betontegels voor uw terras
Betontegel, stoeptegel of gewoon tegel. De betontegel is een klassieke bestrating die eigenlijk overal kan worden gebruikt. U kunt ze in de tuin gebruiken, voor een pad, voor een stoep of zelfs voor een mooi terras. Tegenwoordig is er wel een belangrijk verschil tussen de gewone betontegels die iedereen kent en de meer moderne, kleurrijke betontegels. Betontegels zijn eigenlijk de standaard stoeptegels met weinig poespas vaak verkocht in zwart of grijs. Deze betontegels zijn in een veelvoud aan maten beschikbaar: van 30x30, 50x50, 60x40, 60x60 tot 100x100 met of zonder facet.

Betontegels met of zonder facet
De gewone betontegels kunnen zowel met als zonder facet worden geleverd. Een facet wil zeggen dat er een geslepen rand rondom de betontegel zit. Een betontegel met facet is dan ook de gewone stoeptegel waar u dagelijks in het openbaar over loopt. Een betontegel zonder facet is dus een tegel zonder extra rand, waardoor deze betontegel strakker is. Dit betekent dat u deze betontegels strakker tegen elkaar aan kunt leggen. De keuze met of zonder facet is belangrijk bij de standaard betontegel, dit bepaalt namelijk hoe uw bestrating zal gaan ogen. Betontegels zonder facet zijn overigens wel iets duurder dan tegels met facet.

Enorm grote, kleurrijke betontegels
Betontegels zijn tegenwoordig niet meer alleen grijze of zwarte stoeptegels. Tegenwoordig kunnen betontegels in allerlei kleuren kunnen worden verkregen van zandgeel tot purplepaars. Als u dus op zoek bent naar een kleurrijke betontegel dan heeft u tegenwoordig meer dan genoeg keuze. Steeds meer mensen kiezen voor dergelijke kleurrijke betontegels. Betontegels staan bekend om hun duurzaamheid. Dat is ook de reden dat deze tegels vaak gebruikt worden om trottoirs en schoolpleinen mee te bestraten. Betontegels hebben een vaste maat en zijn gemakkelijk te straten. Het strakke design van de tegels zorgt er tevens voor dat regenwater snel afgevoerd kan worden.

Klinkers en stenen
Een nieuw terras, tuinpad of oprit van stenen of klinkers? Klinkers en stenen zijn er in veel soorten, maten en kleuren. PVS Hoveniers kan u helpen de juiste keuze te maken welke bij uw tuin past. Een terras van klinkers biedt vele voordelen ten opzichte van heel wat andere materialen. Zo zijn klinkers heel niet heel duur en zijn ze ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. 

Betonklinkers
Betonklinkers worden soms voorzien van een minerale beschermingslaag. Deze moet ervoor zorgen dat de kleur van de steen langer behouden blijft. Getrommelde betonklinkers hebben een ruwer en natuurlijker uitzicht dan niet getrommelde stenen.Er zijn ook speciale water doorlaatbare betonklinkers op de markt. Deze blijven minder lang nat en het regenwater kan bij deze stenen makkelijk in de grond trekken. Betonklinkers worden vaak gebruikt als bestrating voor wegen en opritten, maar ook voor terrassen. Deze klinkers zijn op basis van cement, zand, grind en eventuele kleurstoffen en zijn erg stevig. Bovendien zijn ze in verschillende uitvoeringen te verkrijgen.

Soorten betonklinkers
Betonklinkers zijn er in verschillende soorten. We kunnen drie veel voorkomende formaten onderscheiden: het kleiformaat, het waalformaat en het dikformaat. Wil je graag betonklinkers in grijs of zwart? Of verkies je klinkers met meer kleur? Het kan allemaal! Bijna alle kleurtinten zijn mogelijk bij betonklinkers. Ook een combinatie van kleuren geeft een leuk effect bij bepaalde legpatronen. De kleurtechniek is door de jaren heen steeds verbeterd. De kleurstoffen worden nu bijvoorbeeld door het cement vermengd, zodat de kleur langer bewaard blijft. Om de betonklinkers kleur- en slijtvaster te maken kunnen eveneens speciale mineralen worden verwerkt in de toplaag. De betonklinkers kunnen eventueel getrommeld worden. Dit is een proces waarbij kleine stukjes van de randen en hoeken afvlakken doordat de stenen door elkaar geschud worden. De klinkers krijgen zo een ruwere, authentiekere en oudbakken uitstraling.

De voordelen van betonklinkers

 • Betonklinkers zijn stevig en dik en kunnen daarom zware belasting verdragen.
 • Betonklinkers zijn zeer niet erg prijzig.
 • Wanneer je voor betonklinkers kiest, kun je het legpatroon zelf bepalen. Ga bijvoorbeeld voor een keperverband, halfsteensverband, wildverband of blokverband.
 • Klinkers van beton zijn gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen alle weersinvloeden.

 

Gebakken klinkers
Gebakken klinkers staan ook wel gekend als keramische klinkers of kleiklinkers. Ze worden gemaakt van gedroogde rivierklei die gebakken wordt onder een hoge temperatuur. Door die procedure bezitten de klinkers een heleboel sterke en positieve kenmerken. De gebakken klinkers staan gekend om hun lange levensduur. Gebakken klinkers zijn ideaal voor de aanleg van een terras, oprit of pad. Er is een grote variatie in maten, kleuren en uitvoeringen, zodat ze werkelijk bij elke tuin en woonstijl passen. De kleur hangt af van de kleisoort die wordt gebruikt.

Er komen geen kleurstoffen aan te pas, gebakken klinkers zijn in de kern gekleurd en zullen dus niet van kleur veranderen. Geel- en roodtinten komen vaak voor, maar ook bruin en zwart behoren ook tot de mogelijkheden.

Voordelen van gebakken klinkers

 • Gebakken klinkers zijn weinig poreus waardoor mossen en algen weinig of geen kans krijgen.
 • Gebakken klinkers zijn vorstbestendig.
 • Gebakken klinkers zijn bijzonder kleurvast.
 • Gebakken klinkers behoeven weinig onderhoud.
 • Gebakken klinkers hebben een prachtige natuurlijke uitstraling.
 • Gebakken klinkers zijn er in verschillende kleuren, vormen, afwerkingen en legpatronen.
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Over PVS Hoveniers

PVS Hoveniers is hét hoveniersbedrijf in Den Bosch voor tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud én sierbestrating.

Een goed aangelegde tuin staat garant voor jarenlang tuinplezier met optimale onderhoudsvriendelijkheid.  Dat is dan ook de uitgangspositie van PVS Hoveniers: een tuin dient als plek om te ontspannen, niet om zorgen te kweken.

Ook de kleinere voor en achtertuin doen wij graag aanleggen en onderhouden als u dit niet zelf meer kunt.

Referenties

 • Addy Raket
  Na een kort intakegesprek met Paul van Stippent, waarbij ik mijn wensen aangaf, zijn de mannen…
 • Rikkert Kelderman
  Via PVS Hoveniers uit Den Bosch een offerte op laten stellen om onze achtertuin opnieuw aan…
 • Joyce Hamilton
  Voor mijn beste vrienden heb ik (als verrassing) PVS Hoveniers gevraagd om hun tuin op te…
 • Paulus Leodrap
  Dat is weer een mooi tuinhuis geworden en natuurlijk geplaats door PVS Hoverniers uit Den Bosch.
Lees meer