PVS HOVENIERS IS HET HOVENIERSBEDRIJF UIT DEN BOSCH VOOR TUINONTWERP, TUINAANLEG, TUINONDERHOUD EN SIERBESTRATING VAN UW TUIN.

Het tuinontwerp is de eerste stap voor een mooie tuin

PVS Hoveniers uit 's-Hertogenbosch ( Den Bosch ) ontwerpt en realiseert sfeervolle tuinen voor ieder budget. Paul van Stippent komt geheel vrijblijvend langs om samen met u een eerste stap te zetten richting een mooi en passend tuinontwerp. Samen met u bedenkt hij een mooi ontwerp voor uw tuin passend bij uw huis en woonwensen. De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van uw woning: het moet er eigenlijk net zo prettig zijn als in huis. Centraal bij het maken van een ontwerp voor uw tuin staan uw wensen én natuurlijk de mogelijkheden en beperkingen van uw tuin. Zelf alvast een ontwerp maken voor uw tuin? Daarvoor hebben wij een gratis tool voor u. Klik hier om naar de gratis ontwerptool van ons te gaan en start met ontwerpen van uw tuin!

Wij ontwerpen uw tuin op basis van uw wensen

Een mooi ontworpen tuin is een plek om tot uzelf te komen, met vrienden te eten en te drinken op het terras, en een plek om te genieten van de eerste lentezon of een late nazomeravond. Meer dan ooit is een tuin iets heel persoonlijks: maatwerk dus. En het tuinontwerp gaat niet alleen om het gazon, het terras en de planten, maar ook om de keuze van veel of weinig onderhoud. Bloeiende planten in elk seizoen maar ook tuinmeubilair, verlichting en het verwerken van uw specifieke wensen, zoals een vuurhaard, loungehoek of buitenkeuken. PVS Hoveniers denkt met u mee en zorgt ervoor dat al uw wensen terug komen in het tuinontwerp.

Intake gesprek over uw tuinontwerp

Een tuin moet bij u en uw woning passen. U moet zich er meteen thuis voelen. Daarom begint het ontwerpen van een tuin met een gesprek met u. Tijdens dit gesprek stelt PVS Hoveniers veel vragen en luistert naar uw wensen. Ook wordt de situatie ter plekke bekeken, want natuurlijk moet het tuinontwerp ook passen in de omgeving. Aan de hand van uw wensen en opmerkingen wordt het voorlopig tuinontwerp uitgewerkt tot het definitief tuinontwerp. Nadat u de goedkeuring hebt gegeven aan het tuinontwerp maken we een offerte. Nadat u de officiële goedkeuring van de offerte maken we een tijdsplanning. PVS Hoveniers gaat dan volgens de gezamelijk afgesproken planning aan de slag om uw droomtuin te realiseren.

Landelijke tuin

Bij een landelijke tuin is het belangrijk dat de overgang van de tuin naar het omringende landschap harmonieus is. Dat is de basis voor de stijl van de tuin en de toegepaste beplanting. Heel belangrijk in de landelijke tuin zijn de zichtlijnen, waardoor u kunt genieten van de tuin, terwijl u tegelijkertijd volop geniet van de omgeving.

Familie tuin

Een familietuin is geschikt voor het hele gezin. Een plek waar iedereen zich meteen thuis voelt. Met ruimte om te spelen voor de kinderen, denk aan een ingegraafde trampoline of een mooi speeltoestel, en een gezellige plek om met familie en vrienden samen te zijn. Een ruim terras met eventueel een mooie luxe aluminium of houten veranda, een gazon voor de kinderen om op te spelen, een mooie strakke border met een scala aan planten.

Mediterrane tuin

De mediterrane tuin is erg in opkomst. Dankzij verre vliegvakanties naar zonnige oorden willen steeds meer mensen deze sfeer ook in hun eigen tuin. In de mediterrane tuin vindt u dan ook zachte, warmte pasteltinten, olijfbomen, palmen en vijgenbomen. Wij hebben geschikte sierbestrating in ons assortiment die hierbij perfect aansluit. Natuurlijk hebben we in Nederland niet zoveel zonuren als bijvoorbeeld in Zuid-Spanje, maar met de juiste beplanting, materialen en kleuren krijgt u ook hier dat bijzondere, warme gevoel.

Moderne tuin

Een strakke moderne tuin kan heel mooi zijn. Een strakke tuin is gemakkelijk in onderhoud, ziet er fantastisch strak uit en heeft natuurlijk een moderne uitstraling. Prachtig dus als jij zelf niet echt dol bent op tuinieren of als je gewoon houdt van strakke lijnen. Prachtige terrassen, strakke zithoekjes, fleurige beplanting of een moderne vijver: de mogelijkheden om een strakke tuin aan te leggen zijn eindeloos. 

Stadstuin

Ook mensen met een kleine tuin zijn bij PVS Hoveniers aan het juiste adres. Het ontwerpen van kleine stadstuinen doen we met veel plezier. We houden rekening met de oppervlakte, maar zorgen ervoor dat u zich helemaal thuis voelt. Door het gebruik van verschillende materialen en de juiste planten creëren we een prettige sfeer en een tuin die het hele jaar door stevig blijft staan.

PVS Hoveniers voor schuttingen, tuinhuisjes / blokhutten, pergola's, vlonders en overkappingen

Schuttingen kunnen wij in diverse houtsoorten, aluminium of composiet materiaal leveren en natuurlijk vakkundig plaatsen voor u. Houtsoorten die wij kunnen leveren zijn bijvoorbeeld vurenhout, grenenhout, douglashout en hardhout.

Tuinhuisje of blokhut

Een tuinhuisje of blokhut in uw tuin is handig voor het opbergen van allerlei tuingereedschap zoals een schop, schoffel, hark of grasmaaier. Tevens de ideale opbergplek voor uw barbeque en het is een verfraaiing van uw tuin.

Pergola

Pergola's zijn smaakvolle sfeerverbeteraars en ideaal voor klimplanten zoals bijvoorbeeld de Passiebloem. Vlonders brengen warmte en sfeer.

Houten of aluminium veranda

Een houten of aluminium veranda is voor veel mensen een must have. Niet geheel onbegrijpelijk je ziet de veranda steeds vaker in de tuin staan bij anderen en niet zonder reden. Het is een echte eye catcher voor de tuin, je eigen overdekte veranda en het geeft een mooi aanzicht aan uw huis. Het buitenleven wordt gewoon optimaal met een veranda. Een veranda is zeer goed in het tegenhouden als behouden van warmte. In de zomer help de veranda het terras koel te houden en in het najaar en winter blijft de warmte onder het dak hangen en kun je langer genieten van je eigen overdekte terras.